Ilmoittautuminen alueleirille

Nuoriso-osasto kokoontuu viikkoharjoituksiin keskiviikkoisin klo: 18.00 - 19.30.

Tervetuloa!


Ota yhteyttä:

nuoriso-osasto(a)perttelinvpk.fi

Nuoriso-osaston johtaja
Minttu Uitto
puh. 040 5489067Palokunnan nuoriso-osastoon voi liittyä kuka tahansa yli 10-vuotias poika tai tyttö. Viikoittaisissa harjoituksissa käydään läpi palo- ja pelastusalan perustietoja ja taitoja, turvallisuuskasvatusta, liikuntaa, yms. Tällaisia ovat mm. kalustontuntemus, alkusammutus, ensiapu. Osasto osallistuu kesäleireille sekä alueen palokuntakilpailuihin. Tällä hetkellä osaston vahvuus on 12 jäsentä.


Palokuntanuorisotoiminta tarjoaa mielenkiintoisen maksuttoman harrastuksen. Nuoriso-osaston toiminnan tavoitteena on kasvattaa nuorista vastuuntuntoisia ja turvallisuustietoisia kansalaisia, jotka ymmärtävät yhteispelin merkityksen. Pyrimme tarjoamaan nuorille päihteettömän, turvallisen ja ennen kaikkea hauskan harrastuksen. Valtaosa palokunnan jäsenistä on tullut toimintaan mukaan nuoriso-osaston kautta, joten tavoitteena on myös toiminnan jatkuvuuden turvaaminen.

Viikkoharjoitusten lisäksi nuoret kouluttautuvat nuorten peruskursseilla. Kursseja löytyy aina johtamiskoulutukseen asti. Kurssit järjestetään Länsi-Suomen Pelastusalan liiton ja Salon alueen leireillä kesäisin sekä neljän vuoden välein valtakunnallisilla leireillä.

Hälytysosaston harjoituksiin on mahdollista osallistua jo 16 vuoden iässä, mutta hälytystehtäviin osallistumiseen vaaditaan 18 vuoden ikä ja sammutustyönkurssin läpikäyminen. Nuorisotoiminnan kautta on helppo ajautua myös pelastajan ammattiin.